Kat mana? - mapley masjid Ameeth, Tronoh

Dengan sapa? - Keane, Bido dan Akim si rooomate terchenta!

Buat apa? - melepak, sahur, dan sesi kaunseling hati dan perasaan secara free


(sambil layan muvi kat skrin besar)

Aku: Keane, tu macam Elisha C. Kan?

Keane: Aah. Crita ni. Aku dah lupa tajuk dia. Dia bla bla bla...

Aku: Owh. Tapi jalan cerita dia macam My Sassy Girl yg Korea tuh.

Keane: Aah.


Semua pandang skrin dan menghayati dengan penuh perasaan... sampai habis!


Aku: Fuhh! Gempak dowh cerita ni. Konfem balik aku cari kat dc. Haa, betul lah dia tiru My Sassy girl.

Akim: Aah. Betul lah dia tiru!

Aku dan Keane: Kau dah tangok ke My Sassy Girl Kim??

Akim: Blom...

Aku, Keane, Bido: (dalam hati) err..........


Tapi seriously My Sassy Girl versi omputeh bagi aku tak kalah lah dengan yg korea punya. Layan giler! Movie dia simple, jalan cerita digarap dengan sempurna tambah lagi sinematografi yg cun dan ada sikit2 influence macam commercial advertisement. Teknik yg sama Khabir Bhatia selalu guna bila bikin Cinta, Sepi dan Nur Kasih.


Hero dia tak ensem. Comel la aku boleh kata. Tapi sebenarnya tarikan utama movie itu, Elisha. Aku sanggup buat 10 kali apa yg lelaki tu buat kalau perempuan-malang-yang-kehilangan-tunang itu adalah dia. Dia merujuk pada Elisha. Bukan Elisha anak mak cik gayah, tapi Elisha Cuthbert.


Makin penghujung ramadhan, aku rasa makin dekat nak jumpa 'Elisha' aku. Kamu perasan avatar Gtalk aku? :P


(get ur freakin hands off her MF!)


dan owh, lupa, dia adalah perempuan kelima terseksi utk FHM's 100th sexiest women in 2005. Mana aku tau? Shhhhh....


Chiow~


5 ulat gigit daun hijau:

tapi tak minat cerita korea.
langsung tak minat.
macam mana?
haha :P

hahaha.

cuba layan my sassy girl yg english version punya.

dijamin best!!

^_~

mana de seksi pon pompuan tuh tutup penuh je..tudung je x pakai lgi..lalala~~~

time2 sahur pon layan movie kdai mamak ker???
huhuhu//

imHepPie - haha. betul jugak kan? u got me rite there! :D

api - gua layan muvi di mana2 beb.
kat iPod pun gua layan... hahaha!

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed