(jumpa kat mid. agak2 letak pic sport idaman, bagi mood heppy bila menulis...)


Sabtu

2.30 pm

MidValley


Aku sampai agak terlewat sikit dari masa yg dijanjikan. Tak pasal2 anak sedara aku nak ikut sekali tadi. Tak bawak karang, malas aku nak memujuk2 dia balik nanti.


Sesi jalan2 ptg ni lebih dari sekadar jalan2 sebenarnya. Nak kata terapi mental pun tak jugak. Tapi bila kawan kita needs a shoulder to carry her ‘story’ on, aku rasa dari hukum sunat, hukum tu dah jatuh wajib utk aku tolong dia, mana yg termampulah.


Save the story, jumpa dia kat MPH then let’s crita sambil makan.


Usha punya usha, akhirnya decided nk try rasa makanan kat Chili’s. Sedap ke tak, kena makan dulu lah kan?


Dah siap order semua, kawan aku ni memulakan cerita. Bertubi2, berdas2 dan bermacam2 hal yg mengusutkan otak dia. I can sense that. Kesian pun ada. Aku tak tau nk stop crita dia kat mana. Tak sempat nak hadam satu2 pun. Tapi dia ni bukan jenis senang2 crita masalah dalaman kat member2. Jadi di kalangan kawan2 dia pun, hanya sekelompok tu jelah yg tau dan maybe sikit sangat je pun yg anggap masalah dia serius.


Aku? Aku dah tau lama. Tapi when the silence moments between us had been so long, I assumed that the case had been raised. Dah setel! Finished! Full stop! Tapi rupanya belum, and looking at the fragile face and feelings she was trying to hide, aku tau dia tgh pendam suatu perasaan yg menggempur hati, tapi tak tau nk cakap kat sapa. Well, kalau rasanya pokok kaktus boleh mendengar dan angguk sebagai act of agreement, mungkin kawan aku ni boleh buat therapy session dgn benda alah tu. Sapa tau?


Well, hidangan sampai and the session went on. Sejam rasa macam 10 minit je. Senyuman Chinese waitress yg cute bagai Kelly Chen tu pun aku rasa tawar je. Words by words, she’s trying to choose the perfect everything for everyone, yg mana aku tau tu bukan kerja manusia yg normal. Frankly, I myself don’t really have a freaking solution for her. Macam dari point of blank, tetiba kabuak!!! Makin teruk!! And it keeps getting worse days by days. And as a stupid friend who tried to act like Mr.-Know-Everything, I just listened. Not much word uttered, just trying to put myself in her shoes. Still, I wasn’t able to do it right.


Too many variables, dan setiap satunya melibatkan the people she loves the most. Sebuah hipotesis yg aku tak brani nak conduct. Not in situation like hers. Kesimpulan? Sebuah soalan fill in the blank dgn ruangan jawapan yg ‘blank’ jugak!


Aku ni sapa nk judge mereka btw? Layak? Harem!


Nasib baik makanan kat Chili’s sedap. So it covered the whole dark and gloomy feelings all around and put some smiles on us, fake for me I guess. Aku senyum utk buat dia gembira masa tu saja. Jujur. Finally bila crita dah habis, aku mendengus. Told her to straighten her chin up, hide it, and believe it someday, it’s going to end. And that time will come. It will definitely come. When?


Aku takde jawapan. We leave that to the Almighty.


Be patient, friend. I know you're a strong girl.


Itu saja aku termampu lakukan...


(her best smile of the day...)


3 ulat gigit daun hijau:

nana!heheheheh=) dah lame tak jumpe die~~~

sayang lah bkn nana..pelik!!!

Farhah - :)

Safwanah - Sayang boleh. Nana pun boleh...

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed