Kadang2 aku terasa, bila seseorang bloggers mula membuat entry pasal lirik atau sajak2 yg dicipta sendiri, itu menandakan bloggers itu sedang takde idea tapi nak membebel sesuatu kat blog diorg. Lepas tu diorg akan justify kenapa diorg suka lagu tu.


Yeah, aku sedang buat benda yg sama kat sini. Penat mencari lirik lagu ini. Baca kalau kamu juga bosan seperti aku. Atau jika tidak, sila proceed ke blog2 lain yg ada post2 yg lebih menarik.


Mengapa kamu masih membaca?? Takpe. Takpe. Close tab. Aku tak kisah pun kalau kamu tak baca...


Nak baca jugak?


Hingga Hujung Pernafasan Langitku - Sofaz

Inilah impian hidupku
Dan inilah mahunya hatiku
Tercipta satu rasa ini untuk ku memilikimu
Ku tahu diriku sukar untuk menyatakan semuanya
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu


Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku


Jiwaku tak pernahkan tenang
Bila kau jauh disampingku
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu


Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku


Inilah impian hidupku…
Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya


Ohhhhh..
Ooo ooo oooooo
Penjagamu…


Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku
Di langitku…
Hingga hujung…
Nafasku…



Secara jujur, aku suka susunan muzik, lirik dan melodi lagu ini seolah-olah 'digam' dengan satu sama lain. Lirik yg dalam, melodi yg perlahan dan kadang2 buat aku memandang langit serta susunan muzik yg cukup indah dari sofaz.


Aku tertanya2 dari manalah composer lagu ini mendapat idea? Mungkin dia pernah merasa... Mungkin.


Chiow~

2 ulat gigit daun hijau:

terlalu laju?
lagu sofaz yang janjiku ke janjimu entah.
yang tu best :D
pengalaman sendiri yang selalu buat lirik lagu tu best.kot?

khadijah - sofaz ~ so fast = terlalu laju. hehe!
janjiku.yeah, janjiku memang best.
hmm, tulah. pengalaman nak translate dalam lirik dan melodi tu yg susah...
:D

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed