Aku tersenyum sendiri bila membaca blog yang suka melabel-label orang lain. Suka betul melabel A sama dengan B, B sama dengan C. Aku bersifat natural dalam hal ini. Haih, banyak sungguh masa membuat satu post tentang orang lain, sedangkan tak ada masa untuk menghargai apa yang orang lain pernah buat untuk dia.

Hubungan lelaki dan perempuan yang baru ingin 'hidup' itu bermula dengan satu degupan dari si lelaki, dan dibalas dengan satu degupan jua dari si perempuan itu. Barulah ia 'hidup'.

Akan tetapi kalau sudah selama masa degupan dan degupan si lelaki saja yang berdegup, tak ada reaksi dari si perempuan, lebih baiklah biarkan saja dugupan yang pertama itu mati bukan? Semua orang pun ada batas kesabaran juga betul?

Orang lain punya hak juga untuk senyum dan bahagia. Macam aku kata sebelum ini... Kebahagiaan bagi setiap orang itu berbeza-beza. Jangan disamakan.

Aku harap saja degupan aku kali ini yang betul. Aku tak pasti pun. Hanya Tuhan yang menentukan semua. Tapi sekurangnya aku berani cuba. Fikirlah dulu perasaan orang lain sebelum malabel.

Terima Kasih.

14 ulat gigit daun hijau:

Stop labelling!

degupan untuk? :p

aku kah manusia yg melabel itu? haha xD

ehem! degupan utk spe tu beb?? =P

sophie - how can they? sebab diorang suka memperbesar perkara remeh.

dan tak pernah fikir pun about others' feelings...

wani g g g - degupan untuk percaya bahawa diri bukan bertepuk sebelah tangan...

kucingsiber - bukan. kamu sama sekali tidak termasuk dalam kategori ini.

dan aku cakap ini pun bukan sebab nak ambil hati.

memang aku tulis untuk seseorang, tapi bukan kamu.

suraya - untuk seseorang yang sudah tinggal kenangan sekarang. luckily!

mujurlah ada pengganti yang lebih baik.

:)

kahkahkah.

aku label kau peminat pempuan korea jepon.

kiut weh gambar dalam obsesi ulat!!

wakakaka!

Berd - Wahahaha!

aku minat seorang itu saja.

Tapi tak kisahlah, dia memang cute pun kan?

hehe! :P

you will meet someone yang ditakdirkan u (;

Syida S - thanks. yeah, i'm hoping for a miracle to happen.

:)

degupan itu berbentuk penyampaian yang kadang kala tidak dihargai.

Balqis - setuju. dipandang sebelah mata.

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed