(kau dah nampak hujung jalan, tapi kena langkah satu-satu...)


Entri ini tiada apa2 yg menarik, sebab aku tak rasa dalam keadaan serebrum, sereblum serta medula oblongata yang sebegini, benda yg dinamakan otak sedang penuh dengan nota-nota akademik. Jadi otak kanan aku sedikit slow sebab memberi ruang utk otak kiri bergerak aktif mencari rezeki. Kan? Tengok, aku dah melalut cakap bahasa penduduk gurun kalahari. Haish!


Betullah kata orang, buat satu-satu. Ikut hati, mati. Sekarang aku kena fokus pada satu2 benda sebelum aku nak fikir benda lain. Benda2 yang memeningkan kepala seperti 'itu', rasanya tak perlu fikir lagi bukan? Nantilah, kalau dilayan pun buat panjang cerita, macamlah aku tak ada kerja lain nak buat!


Tapi apa-apa pun, let's get back to basic. Family selalunya akan jadi tempat bergantung bila keadaan 'sempit' macam ni. Yeah, aku setuju kalau ada bloggers atau readers yg kata ada sesetengah benda kita tak boleh share dengan parents. But then, abang-abang dan kakak-kakak kan ada? Kalau sekalipun tak boleh bagitau secara 'direct', gunalah bahasa kiasan. Dan kalau kau bertuah ada bros or sis yg understanding dan easygoing, diorg akan psycho buat2 diorang tak faham. Walhal, diorg memang faham atau even betterm diorg memang dah lalui dah pun benda tu. Well, everybody's got their own past stories anyway. Macam meludah ke langit, terkena muka sendiri saja aku nih...


Looking at the brighter side, aku tak expect dan aku harap tak ada apa2 yang pelik berlaku sehari dua ini. Tak mau unwelcome surprises yang boleh bikin kepala jadi bingit. Maybe sebab itu, ketenangan kadang2 aku jumpa di kedai mamak setelah 3 4 jam mengadap lectures notes dan membantai soklan2 past year paper. Dan kadang2 ketenangan tu datang tak disangka bila bangun awal merenung matahari pagi.


Impian? Lepas paper aku dah kena ready dengan proposal. Rasanya ada barter trade akan berlaku. Harap2. Tolonglah jadi! Hehehe....


And thanks to my bro yg selalu bagi nasihat2 berguna kat aku sampai sekarang. Dia dah lalui dulu apa yg aku bakal dan nak lalui selepas ini, so i guess aku takde right utk tolak opinion dia. And to member2 lepak kat mapley, member2 study, member2 layan bola, member2 blog, member2 segala jenis member lah, terima kasih sebab, ntah, sebab jadi member aku lah kot!


"Jaga urusan dengan Allah, dan Allah akan jaga urusan kita...." Aku quote sket kata2 abang aku. Untuk korang, dan diri aku sendiri jugak.


notakaki: Filem 'Merantau' dah dipreview kat pawagam masa aku ke mid-valley hari tu. Biasanya kalau dah preview, tak lama lah kan nak kluar betul2 kan?




10 ulat gigit daun hijau:

xjuga
ada jer preview tapi alih2 tahun depan baru kuar
tapi kalau local film maybe nak kuar dah la tu

ooh merantau..da tgok jugak preview cite tu..gile kental mamat tu melawan org2 jht..

hurm, betol2..jage hubungan dengan Allah..akan bahagia je rase :)

merantau?? cerita apa tu???

xpenah dgr pon cita tuh..ke aku yg ktinggalan

hans - owh. cool! well, aku x support sgt filem indon sebenarnya. but then again, the action tu is said to be most influenced by silat...

so, agak excited jugak nak tgk.

ahaxz! :D

iyllienaz - yerp! that's why. macam sangat teruja menunggu nih....

:D

Farhah - insyaAllah. :D

cik Epal - cerita pasal silat. banyak lawan2. tapi filem melayulah...

:D

imHepPie - hahaha! xpe xpe. tak ketinggalan lagi...

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed