Wuish, sedih melihat blog Penglipur Lara begitu lama terbiar. Agaknya kalaulah blog ni mcm roti gardenia sedap dimakan begitu sahaja tu, mesti dah byk2 kulat dan kulapok yg menghiasi blog Penglipur Lara ni kan?

Post kali ni xde draf, Penglipur Lara maen tulis saja sebab rasanya mcm dah nak demam bila tak hapdate blog nih. Kaki dan jari jemari runcing ni pun dah terketar2 minta dibebaskan apa yg tersarat di minda. Maaf ye pembaca2 semua. InsyaAllah, selepas pkul 12 tghari esok, fikiran Penglipur Lara sudah tidaklah lagi dipenuhi dgn code2 PHP yg umpama tulisan tamil anak2 darjah 2 dibaca pulak seorang makhluk eskimo buta huruf. Sedih kan? Itulah ibaratnya keadaan Penglipur Lara skrg ni. Sukar sungguh nk menghadam 'pizza' PHP nih! :P

Tapi kenapa pkul 12? Yes! Sebab lepas pkul 12 esok, Penglipur Lara sudah tamat dgn 2nd Visit beliau. Cuak? Memang! Takut? Memang! Risau? Memang maksima dah! Tapi bila difikir-fikirkan balik, Penglipur Lara rasa apalah sgt nk dirisaukan? Present atau persembahkan saja apa yg sudah kita buat bukan? Nah, selepas itu panjatkan mohon pada Ilahi, moga2 sejuklah hati pensyarah2 kesayangan kita nanti bila nk isi borang markah tu...

Hmm, macam sudah panjang. Penglipur Lara berhenti di sini saja ya? Dan jangan bimbang, blog ini akan kembali segar bugar mekar umpama itik baru dpt hujan andai kata ada kesempatan kerana sebenarnya byk sgt benda yg ingin Penglipur Lara coretkan. Pasal hidup, pasal cinta, pasal lelaki dan perempuan, pasal budaya, pasal politik, pasal semualah! Semuanya nanti bakal Penglipur Lara adunkan menjadi gula2 lollipop yg enak. Lollipop kan byk kaler? Tapi satu rasa, manis... :D

Cuma Penglipur Lara mohon sedikit masa... Bolehkan?

Pada yg Muslim, doakan agar Penglipur Lara tenang semasa presentation esok ya? Pada yg bukan Muslim, "Wish me Luck!"...

And same goes to you guys yg tgh intern~

Chiow... 


(inilah barisan kita... yang ikhlas berjuang... siap sedia berkorban... untuk grade intern... :P)

0 ulat gigit daun hijau:

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed