(cool dowh figurine ni...aish! rege dia je yg buat gua geleng kepala...)


Hari tu kebetulan member aku ajak kluar pegi The Mines. Tengok2 jam dah pkul 2 lebih, hari ahad pulak tu.

Hurm…

Nak kluar ke tanak? Smalam dah seharian kat waterfall. Penat ngan lebam2 kena batu masa menyelam pun tak habeh lagi. Tapi ni member… Takpeah. Kluar lepak2 je pun.

Sampai sana, aku biar ah Pedot jadi tutor si Intan kejap. Buat programming VB pasal bos dia nk tgk esoknya, Senin. Aku order mcd, pastu aku biar je Pedot melayan Intan. Skali skala aku mencelah gak sebab aku rasa sepanjang sesi tutorial tak rasmi tu, Intan mcm blur2 sket pasal code dia. Heh!

Layan lah kao pedot.

Petang2 sket, kitorg pecah. Intan ngan adik dia balik umah. Aku ngan pedot dah start boring. Adeyh. Tadi cam smangat sket sebab ramai. Skrg nk pegi mana?

Pedot: Bosan dowh. Pusing2 jap ah jom?

Aku: ada option lain ke?... Jom!

(baru jalan sket je, dah jumpa stage deco nih! nice... masa tu lagi shari nk celebrate mother's day. apa nk beli utk mak gua ek?)


(hot mamas tgh catwalk... aku terkaget jap. wuyooo...)

Dan kat stage tu ada hot mamas tgh catwalk utk satu competition ni. Gua usha gak kot2 ada mama melayu, yilek! Narek! xde beb. hihi!

Tapi aku tak sangka rupanya best bila kita lepak dgn member baik kita waloupun jumlahnya 1+1. 2 orang! Boleh kata semua crita kluar. Dan aktiviti jalan2 bukan lagi satu isu sebab bila sembang, kita boleh freely bagi opinion, dan kadang2 kita tak tau pun kisah femly member baik kita.

Tapi bila 2 orang, crita luar dalam pun boleh story. Sebab kita ada trust. Dan kita tau member baik kita tu boleh simpan cerita kita. dari sesi yg agak hambar, sampai satu point, aku rasa macam best giler pulak hang out mcm ni.


(sapa tau kat mana kita bleh jumpa ceiling wall mcm ni? haa? :D)


(main baling2 bola basketball. cubaan menutup mata sebab budak tadika pun score lagi byk dr kitorg)

Tak banyak hati kena jaga. Tak banyak benda nak kena fikir. Nak cakap, kau cakap je.

Then, dah malam sket agak2 lapar, kitorg turun kat Station Kopitiam. Banyak btul crita kat sini. Dari hal study, sampai hal-hal “lain” pasal awek, pasal femly, pasal projek, pasal member2 lain…


(mula2, borak dulu...)


(makanan sampai, whoaaa, amek bau dulu...)


(belasahhhh!!!! :P)


Dalam pkul 8 camtu kitorg blah. tgh jalan dalam keta, sembang lagi. Pasal bola tak yah critalah. Tu topic utama. Abes2, 3 kali miss simpang nk masuk jalang kuching ngan jalan Ampang. Pusing Kl lah jawabnya mlm tu. Sampailah jumpa bulatan Pahang, baru amek jalan Kuching balik.

Great experience utk mengajar aku satu benda…
Kita rasa mcm kita tau byk benda pasal kawan baik kita. Tapi rupanya apa yg kita tau maybe tak sampai 10% pun dari crita sbenar.

Maybe gak kawan kita senyum, easy going, relax2 depan kita. Tapi dalam beb? Sapa tau? Sebab tulah nak cari point diorg nk crita bukan senang.

Kadang2 time tu dtg sendiri.

Aku ingatkan hati aku tentang satu benda.

Hanya orang yg mempunyai kawan baik yg tau apa makna kawan baik…

Chiow~

0 ulat gigit daun hijau:

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed