1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.
Hait! Macam bagi command nk gi perang je.. hehe!

2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
Tak tau la fakta ke tak. Aku rasa je kot.

a) Dia memang mamat yg relax2 je kalau depan orang. Bukan control macho, tapi jenis yg suka memerhati.
b) Suka kaler2 gelap. Sebab blog dia nmpk cam ‘dark’. Tapi bila dah baca, haha, sungguhlah kelakar. =P
c) Follow lagu2 yang happening dan jenis yg update lagu2 terhangat di pasaran. Mungkin juga pelombong2 setia series2 jepun, korea dan omputeh di lombong DC++ UTP .
d) Berkemahiran menceritakan sesuatu dgn amat-amat detail. Agaknya klau buat novel, stakat nk tulis 500-600 muka surat tu sambil makan roti tgk tv je kot dia bleh buat!
e) Mempunyai geng2 di kampus yg sgt2 mengenali beliau. Beliau easy going, sempoi dan tak kerek, kawan2 dia pun ramai.

3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri.

a) baru nak aktif balik blogging. Aku buat satu post taun 2007 dan taun 2009 baru post kedua muncul. Hehe..
b) Jenis susah nak buang benda dalam almari, locker, drawer, bilik etc. Tak kisahlah amenda pun. Lebih suka tgk benda ‘ada’ kat situ dari ‘takde’ bila dah dibuang dlm dustbin.
c) Tak pernah celebrate birthday dgn kek klau with femly. Femly aku macam tak menghargai sgt tarikh kelahiran ahli-ahlinya.
d) Penah jatuh cinta monyet time form 3. Skali cinta betul2 pulak. Lepas tu kena dumped. Lepas tu penah suka kat sorg gadis ni. Lepas tu tak sempat nk make a move, kena dumped awal2. Adeyh~
e) Kalau kat kg, aku ada satu spot special nk cari ketenangan. Slalu layan lukis potret kat situ, atau just duduk2 layan blues.
f) Satu2nye benda yg aku nak as present birthday aku dan smp skrg aku rasa aku takkan dapat ialah selai Bomber AX. Ada kawan2 yg baik hati baca post ni tak? Teehee! =P
g) Suka melayan budak2. Tapi aku menyampah klau budak2 besar menangis. Cam nak hempuk ngan wheel chair je!
h) Boleh layan semua jenis genre lagu. Nasyid pun masuk buku jugak. Tapi klau classical, Celine Dion dan Lee Ann Rhymes adalah antara senarai wajib. Lagu2 cam bunyi sanctuary pun aku layan.
i) 2 buah tempat yg paling aku nk pegi ialah North London dan Switzerland. Dan kedua-duanya memerlukan kos yg bukan sikit, jadi aku kena seving skrg.
Elemen Air lebih baik dari Angin. Angin lagi baik dari Tanah. Dan Tanah lagi baik dari Api. Itu pendapat aku.

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

a) Bobo - Member baik aku yg ‘kisah silam’ sila dia lebih kurang sama mcm aku!
b) Suraya - Antara GFs(as in fren) yg sekepala dgn aku. Sempoi dan sgtla kelakar serta meminati balak2 hensem korea yg lgsg tak kenal dia.
c) ZettySoone - Cik adik berKenari Merah menyala. Kalau gelak, comel cam kucing parsi. Geng suraya jugak.
d) Mars - Wanita paling kejam terhadap ex-skulmate aku. Hahaha!
e) Jared - Genius batch IT IS Jan’06. Ko tak bosan ke semua subjects ko dapat A haa Jared?
f) Ojan - Blog dia pelik. Dia rasa la blog dia pelik. Tapi aku nk tag jugak!
g) Orked Bee - Businesswoman, wife, gf, girl’s batch leader… semua dia. Tension aku.
h) FangXuan - a good fren yg sgt obses dgn makanan dan henpon terbaru. Hehe!
g) Moshi2 - aku tag dia sebab aku suka bila dia susun ayat, rasa cam tgk The 70s Show. Sumpah funny!

Er, 9 je kot. Yang sorang lagi aku save kalau aku dah jumpa someone special okeyh? =P

Oppps, thanx sgt2 to Nymq sebab tag aku. First time nih orang tag. Rasa cam tanggungjawab besar giler nk buat jujur2. Hehe! Tapi memang blog Nymg sentiasa jadi companion aku bila tgh bosan kat ofis.

Hari sabtu nak gi Aquaria pastu makan2 kat Sabak Restoran! Uyeay!!

Have an awesome weekend guys n girls! (^_~)

4 ulat gigit daun hijau:

ok, tag suda ditulis. sile bc fact ttg diri anda.lol

kakpi mmg jeles dgn aku. hahaha. baik~ tp akan ku bls tag anda nnt yurp! skang kat opis. ---> pekerja b'integriti.

ops!! adakah sy yg dimaksudkan wanita paling kejam itu?? owhhhh!! tidak... sy yg dikejamkan... hohoho.. sila bertanya kpd ex skulmate kamoooo.... hoho..

haaa!! nati free2 sy jawab tagged awk kay..??..hihihi..

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed