(gua mulakan post gua dgn sticker keta baru milik member gua. tepuk! tepuk!)


Masa: Doblas tengahari sampai doblas tengahmalem
Tarikh: 25 April dua ribu semilan
Tempat: Seksyen 2 shah alam, pastu monash, pastu sunway


9.30 pagi, aku dah bangun. Awal giler! Haish. Apahal budak2 ni senyap je semua? Semalam jumaat kata bising sgt nk pegi warehouse sale ni.

Adeyh! Plan jadi macha lagi la ni nmpknya.

Tetiba lagu korea bunyi, “Eh, tu sms tu. Sms tuh.” Aku pecut naik atas amek henset. Tadi kat bawah tgh melayan astro ceria dgn dgn anak sedara. Dalam hati tadi klau tak jadi kluar, aku layan crita ‘Roary the Racing Car’ tak pun ‘Thomas and Friends’ pun best jugak. Sebab awek dalam crita kartun Roary tu cun! Cukupla gua layan stengah jam sebelum gua sambung tidow di pagi sabtu yg indah nan hening nih. Hehe!

Pedot Sms;

“Daus, amacam plan? Kalau jadik aku amek ko? Ko support minyak.”

Sms balik;

“Xdehal. Jom!”

Dalam doblas tengahari camtu, ‘driver’ aku sampai. Heheh! Apa lagi, kitorg memecut ke shah alam sebab masa OTW, Pisunk, BowBow, Remy n Musang dah tgh jamming kat shah alam. Dalam hati aku, “Cilanat! Diorg dah gerak dulu rupanya.”



Sampai je shah alam, kitorg terus gerak gi food court seksyen dua yg famous tuh. Famous ke? Aku tengok cam kedai kat tronoh je. Xdela gempax sgt. BowBow kata sini awek2 uitm slalu turun lunch sebab dekat ngan hostel diorg. Tapi setelah membuat muka ‘kayu’ selama hampir stengah jam dan awek2 kat situ pun tgk kitorg cam muka lanun Somalia nk cari mangsa, kitorg blah. Tapi sempat la aku tibai ABC musang. ABC dia nice la. Lupa pulak nk snap picture. Len kali lah!

Lepas tu kitorg gerak ramai2 pegi Stadium Malawati. Keane gebang macam2 branded items ada jual murah tahap dewa tertelan bijik durian. Semua excited la nk masuk, sambar apa2 yg patut. Whoa, ramai btul orang!! Mesti gempax nih!!

Skali masuk…



Aiyarkk!! Ni jualan barang branded ke jualan longgok?? Gua usha Levi’s, Jeep ngan Renoma, adeyh, ni semua tukun zaman firaun daaa!!! Semua dah boleh jadi collector’s items sebab dah giler2 punya out-to-date! Hampeh keane!! Kutuk gua dalam hati walaupun kitorg tak jumpa pun dia kat situ. Pusing2 skejap je sebelum blah.



Dari plan asal nk usha baju ngan jeans, dah jadi usha awek pulak. Awek memang ramai. Tapi diorg dtg dgn bakal2 mak mertua gua!! Gambar?? Kejap… nah!



(hahaha! mcmana pic ni boleh dpt 'clear' gua pun heran!)


Sambil2 kluar tu, sempat la snap 2 3 pictures dgn Proton Exora yg baru kuar tu. Aku rasa macam dapat idea nk sewa je pegi Melaka nti, takut brader tu x bagi pulak, heheh! Kan best klau buat roas trip pegi Melaka pkai MPV pinjam. Curik ke? :P


Sebab dah bosan dgn warehouse yg kecik lagi crowded dgn umat2 manusia yg baru sampai, kitorg gerak pegi Monash. Tak jauh dari sunway. Sebenarnya aku tak tau pun it’s Monash Music Festival sebab guan k pegi jenguk2 booth kawan2 gua, Ojan, Rahmah dan Nita. Diorg ni usahawan tudung, perhiasan n barang pencuci muka apa ntah. Kira macam usahawan muda la. So, kitorg support la, pegi enjoy2 layan booth diorg.



(air virgin mohito! lemon plus pudina.. gua suka air virgin2 neh.. :P)



(official banting.. nice! Monash Music Festival. tapi gua x layan sgt jam dia walaupun masa gua sampai ada satu band tgh perform...)




(antara khazanah2 berharga cik Nita. maju2. siap pkai 2 phone. apsal ko x pkai public phone nita? lagi kewl! baru nmpk cam cik limah jual jamu! hehe...)



(ojan adalah taukeh! yg lain2 tu sebok je tayang muka...)



(rahmah, usahawati CIS. dia jual tudung, dia jadik model, dia jurucakap. semua dia!)


Yang bestnya, si Nita ni ada member skul lama dia. Cun siot! Muka can Juliana evans. Gua apalagi, snap la gambar dia. Tapi gua x brani tegur sebab dia member kawan gua, Gua tanak buat cilanat. So, gua usha jauh2 je. Picture pun dapat satu, sebab takde bran nk usha lebih2. hehe! ßwalaupun gua hampir2 dah nk buat ayat romeo gua! Ahahaha!!!



(yg tgh minum air mineral tu, tu member gua. Nita. gua usha kawan dia yg pkai baju kotak2 tuh. usha jauh2 je. tp masa nk blah, dia kenyit mata kat gua. kira orait la kan? hueh hueh hueh!)


Dah habes sesi kat Monash, girls bukan awek ajak pegi Sunway. Asal nk masuk cinema, tapi usha2, semua crita hantu taik kucing! Gua ngan Pisunk memang tak layan sebab tak minat. Pedot pulak sebab dia xleh ngan crita hantu, takut xleh drive balik umah. Sebab dia kata dia penah keta tegur. Walaupun gua yakin yg tegur dia cumalah pakcik yg nk menompang keta dia. Sian pak cik tu! Naseb baek dia tak naik geram, pastu kokak betis ko Pedot



(ni lah hidangan gua.... untuk appetizer! heh! :P rm21, buffet style, worth it? difinite yes!)


(Pisunk @ Hafiz. sedang asyik masyuk dilamun cinta dgn awek Citibank. tapi skrg dia dah syok kat adik minah tuh pulak. gua tak paham.)


(zetty, sorg lagi awek CIS yg single dan masih mencari. berminat? contact gua bersama iPhone 8 gigabyte sbg cagaran! heheh~)



(keane n suraya, bahagia menunggu kelahiran baby sulung, due bulan 6 nti. congratz! :P)



(gua minum punch fruit je malam tu. tak makan pun! contohi gua akim... walaupun gua tibai 6 ketul ayam malam tu. lalala~)



(kalau tgk gaya melantak, akim ni dah tahap kena wat surat wasiat dah nih! hehe!)



(depan lif top floor, orange atrium. semua kaver perut? sedia! klik!)


Then, kitorg makan2 kat Hartz Chicken Buffet. Ni pun cadangan Keane jugak, sebab dia kata sunway je ada restoran nih. gua usha2, memang semua ayam! Seketoi ikan mahupun daging pun xde. Apatah lagi abalone, sup sirip yu dan bubur lambok! Tapi sebab gua layan je perasaan Keane yg memang minat semua jenis ‘ayam’, kitorg layan jela. Hehe! Dalam stengah jam pastu, Akim Gemox sampai tayang2 dia punya t’shirt “I Love UTP”.


Lu ingat gua tak tau itu baju lama? Pastu gua jealous dgn dia sebab dia dah dapat bangle Xmen Wolverine Origin yg KFC punya tuh! Dem la kau akim!



(lu nanti la Akim the Juggernaut!! Ni dia Matpie the Wolverine nk tenet rusuk lu!! Hiyarghh!!)


Gua jealous nih. Dah dah! Gua tak kira, gua nk gi makan kentaki sekarang jugak. Gua nk gak bangle ngan rantai Xmen tuh!


Gua tak kira. Gua nk cari kuku Wolverine tuh pastu gua nk seret2 kat blakang Akim. Gua nk layan suara seksi dia kena seret dgn kuku gua! Muahahaha!!


Chiow!

4 ulat gigit daun hijau:

oyt oyt,
nh ble mase la ak pregnant?
ade yg kene ketuk ngan senduk nh kang..

ble plak ak dilamun cinta??????????adoyai

Biler plak sayer gemUxxx.. Sy kurus yer rakan2.. ADESS!!!

suraya - bukan ke ko? eh? hehe! :P

pisunk - hahaha! habes dilamun apa? dilamun blues?

akim - wahaha!! yela akim... "^_^

daun hijau

daun hijau

ilustrasi pensil & cinta

Projek ini sudah lama aku rancang, tapi hingga saat ini baru diberikan sedikit kekuatan, ruang dan masa untuk benar-benar merealisasikannya.

Baru saja bermula, InsyaAllah sedikit demi sedikit projek ini akan aku usahakan dan sampai waktunya nanti, akan aku dedahkan secara umum matlamat dan hasil sebenar projek ini pada sahabat, kawan dan rakan-rakan bloggers.

Ianya projek yang ringkas, tapi amat sangat bermakna untuk kersani. Harap kalian sabar menunggu.

kira ulat

ulat rajin

kroni ulat hijau

ulat hijau

tiga

tiga

rendam

rendam

sembang ulat


ShoutMix chat widget

pustaka ulat

FEEDJIT Live Traffic Feed